International Taekwondo Smiley Camp
Efter en lang sommerferie stod den på træningslejr i Belgien med ca. 100 deltagere, hvoraf de fleste var børn og kadetter. Fra Musool deltog Smilla og havde nogle lærerige dage med to lange træningspas om dagen med fokus på kamp. På tredjedagen fik lejren besøg af ingen ringere end Sarah Chaâri, verdensmesteren og OL bronze-vinderen i -67 kg, hvilket gav mulighed for både fotosessions og sparring. Men med en højdeforskel på 45 cm, valgte Smilla at springe over både foto og sparring med Sarah!
Da lejren foregik i skoletiden blev der lagt lidt historieundervisning ind i form af et besøg til Waterloo og det tilknyttede museum, hvilket resulterede i, at Smilla rent faktisk lærte, at Waterloo ikke kun er en sang på TikTok?!
Det bliver (næsten) ikke større!
President’s Cup for kadetter er hverken VM eller EM. Men den kommer ind på en pæn tredjeplads og giver direkte kvalifikation til EM til de atleter, som når finalen. Smilla stillede op for Musool i “cadet, -29 kg” og med en relativ høj seeding, gik hun uden om kvartfinalen direkte til semifinalen. Hvad hun ikke slap for, var en kontrolvejning alt for tidligt på selve kampdagen. Og det er ikke sjovt for en teenager!
I semifinalen mødte hun en stærk spanier, som i kvartfinalen knebent slog en engelsk pige. Den engelske pige havde vi ellers tippet til at kunne gå hele vejen. Så der var lidt nerver på, da Smilla gik på banen. Smilla styrede dog kampen fra start til slut og tog begge runder med cifrene 9 - 2 og 8 - 3.
Finalemodstanderen, Julia Maslowska, troppede i finalen op med en god portion selvtillid, idet hun for nylig tog sølv ved Austrian Open og havde en seeding som nummer 1 i dagens turnering. Så det eneste, som stod mellem Smilla og guldet var den polske pige. Noget overraskende viste Julia sig at være meget aggressiv, hvilket passede Smilla godt, idet hun forstod at udnytte Julias blottelser igen og igen. Det resulterede i en sejr til Smilla på 22 - 9 og 20 - 8. Så efter 12 timer i Unibet Arena i Tallinn, kunne Smilla tage hjem en guldmedalje og en billet til EM.
Tak til Jesper og Lot for en fantastisk tur (på trods af vejret) og for at have bragt Smilla op på det niveau, hun har i dag.
100% guld til Musool på Fyn
Cadet BX-kampholdet fra Musool var en lille tur i det fynske til Tommerup cup, hvor der var flot tilslutning. Musool stillede med to cadet-kæmpere, Silla og Sarah. Begge kæmpere fik finalepladser og efter en lang dag, kunne begge kæmpere modtage en velfortjent guldmedalje.
Cifre fra finalerne:
Silla - Lærke: 6-3, 6-2
Sarah - Eva: 3-3, 5-4, 8-5
Tak til coach Murat for at hjælpe pigerne over "målstregen". En coach er jo altid lige de ekstra 5 - 10%, en sej kæmper lige har brug for, når det gælder
Musool i Poznan, Polen
Ugen inden påske var Smilla og Jesper fra Musool Taekwondo Klub samt Jespers datter, Lot, fra Frederikssund Taekwondo Klub på træningslejr i Poznan, Polen. Efter en lang tur med fly og tog ankom trioen tordag aften til dojangen og deltog i første træning. De efterfølgende dage var der hhv. træning og sparring med elektronisk udstyr. Og med et deltagerantal på mellem 50 - 70 personer per træning var der rigeligt af modstandere.
Påskesøndag gik turen til en mindre by knap 30 minutters kørsel fra Poznan mhp. at deltage i "Grand Prix Wielkopolski". Men selv med 400 deltagere, var der ingen modstandere i cadet, -29 kg til Smilla. Så i stedet rykkede Smilla op i -33 kg for at få kampe.
Efter en tæt semifinale, som Smilla vandt 2 -1, stod Smilla over for en meget smidig og høj pige. Polakken var aggressiv og kom ind med forreste ben mod hovedet igen og igen. Smilla og coach Jesper havde dog taktikken på plads og med bagerste ben til vesten gik første runde til Smilla. I anden runde skruede den polske pige op for tempoet, men Smilla fik blokeret det meste og med en del hovedspark og spark på vesten, tog Smilla også anden omgang. Denne gang på pointgap.
Belært af erfaring fra Poznan og andre ture, kan det varmt anbefales alle at tage ud i "nærområdet" og få noget erfaring. For det kan godt være, vi slås med få medlemmer (især i kamp) i Danmark, men det gør de bestemt ikke andre steder!