Historie

Hvad betyder Taekwondo ?
Ordet Taekwondo kan deles op i tre: “Tae”, “Kwon” og “Do”. Direkte oversat betyder de tre ord følgende.

Tae: Fod eller at sparke (jord)
Kwon: Næve eller håndteknik (luft)
Do: System, kunsten eller vejen (det åndelige)

Hvad betyder Musool ?
Musool er Koreansk og betyder oversat til Dansk “de tekniske færdigheder” eller “Koreans kampkunst” også staves Musul, som igen er en af de af tre grundværdier, som tilsammen former Taekwondo’s identitet. De tre grundværdier kan overordnet betegnes ved de tekniske færdigheder (Musool), kunst grundværdier (Muyae) og de filosofiske grundværdier (Mudo).
Klubben blev startet i 2010. Det startede med  en stor interesse for teknikken, i Holbæk Taekwondo klub tilbage i 2008, hvor klubbens rammer ikke var til, at dyrke teknik på højt plan, da fokus og rammerne i Holbæk Taekwondo klub kun er til Sport-Kampdelen, som de er rigtige gode til med over 35 år i ryggen, og som vi ikke vil tage fokus eller træningstid fra, da vi kun var en lille gruppe, og fleretallet brændte for Sport-kamp i Holbæk Taekwondo.
Vi tog den svære beslutning, efter flere forsøg, at få et hold op at køre, men måtte indse, at vi måtte have hjælp, og valgte at tage til en Stor klub som Gladsaxe, som rummer store dele af talent- og landsholdet inden for Teknik.
Det valg har givet Holbæk by flere på DTaf talenthold og landshold, samt flere Danske Mesterskaber og en Nordisk Mester, samt en EM Bronze inden for teknik.

Men efter små 2 år i Gladsaxe, måtte vi igen indse at 3-5 træningsdage tog meget tid hjemmefra. så vi begyndte af tale om en træningsdag hjemme i Holbæk, så tiden ikke kommer til at ligge på Motorvejen. Og for at få lokale eller hal i Holbæk skulle vi være en klub i Holbæk kommune, samt en elev forsikring via forbundet, så beslutning om klubbens stiftelse blev taget ved hjælp af medlemer fra Samsø, Holbæk og Gladsaxe Taekwondo, som et tilbud til alle der er til bredden i kunsten og Teknik-delen, så alle kan være med.

Fremtiden Udover at der allerede er et netværk i Holbæk, Samsø, Gladsaxe, Roskile og herunder SimUu via Gladsaxe Taekwondo Klub, arbejder bestyrelsen med idéer om Samarbejde med  andre Taekwondo klubber. For at fremme teknik-delen og selvsvarsdelen, samt ser frem til at arbejde positivt og konstruktivt for at få bredden frem i sporten og kunsten.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.